Popis zboží
Použitá část rostliny: oddenky
Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť
Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád.
Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě. Do Jižní Ameriky jej přivezli v 16. století Španělé.
Zdravotní účinky: Nejčastější je čaj proti kašli, nachlazení a jiným infekčním chorobám.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice, lepku, ořechů, sezamu, soji a oxidu siřičitého.
Náš tip: Jste nachlazení a trápí Vás kašel? Zázvorový čaj Vám uleví!
Recept:
Hovězí na zázvoru
600g hovězí loupané plece,
2 lžičky zázvoru,
šťáva z citronu,
100g másla,
sůl,
pepř,
4 stroužky česneku,
100g slaniny,
0,5 l vývaru z kostí,
2 cibule
Hovězí maso prošpikujeme proužky slaniny a potřeme směsí másla, citronové šťávy, zázvoru, soli a pepře, lisovaného česneku. Uložíme do chladničky na 24 hodin. Pak pečeme a poléváme výpekem a vývarem z kostí. Přidáme cibuli.