Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Zázvor mletý

Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, d... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: oddenky

Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť

Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád.

Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě. Do Jižní Ameriky jej přivezli v 16. století Španělé.

Zdravotní účinky: Nejčastější je čaj proti kašli, nachlazení a jiným infekčním chorobám.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice, lepku, ořechů, sezamu, soji a oxidu siřičitého.

Náš tip: Jste nachlazení a trápí Vás kašel? Zázvorový čaj Vám uleví!

Recept: Hovězí na zázvoru 
600g hovězí loupané plece, 
2 lžičky zázvoru, 
šťáva z citronu, 
100g másla, 
sůl, 
pepř, 
4 stroužky česneku, 
100g slaniny, 
0,5 l vývaru z kostí, 
2 cibule 

Hovězí maso prošpikujeme proužky slaniny a potřeme směsí másla, citronové šťávy, zázvoru, soli a pepře, lisovaného česneku. Uložíme do chladničky na 24 hodin. Pak pečeme a poléváme výpekem a vývarem z kostí. Přidáme cibuli.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace