Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Švestka Ashlock

Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202 Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do kol... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202

Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet.

Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po celém světě, Střední Asie, Irán, Kavkaz i u nás v Česku.

Zdravotní účinky: Švestky jsou zdrojem vlákniny, pomáhají při zácpě, upravují krevní tlak, posilují nervy, zlepšují paměť, pozitivně ovlivňují látkovou výměnu a na kuří oka.

Náš tip: Sušené švestky se dají jíst i samotné, ale do sladkých pokrmů jsou ještě lahodnější!

Recept: Švestky s čokoládovou omáčkou 
20g třtinového cukru, 
30g čokolády na vaření, 
mléko, 
vanilkový pudinkový prášek, 
vanilkový cukr, 
1 žloutek, 
1-2 balíčky sušených švestek, 
rum 

Švestky nakrájíme na čtvrtinky a namočíme je do rumu. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, třtinový cukr,čokoládu a za stálého míchání vaříme, vyčkáme na okamžik, kdy omáčka začne houstnout. Pak vmícháme žloutek vyšlehaný se lžící mléka a vanilkový cukr a necháme vychladit. 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace