Popis zboží
Vzhled a barva: kuličky krémové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: K výrobě sójové mouky, sýrů, omáček, rostlinných olejů, tofu a dalších plnohodnotných výrobků a náhražky masa. Používá se také v průmyslu k výrobě kosmetických přípravků, jako jsou mýdla a oleje.
Historie a současnost: Sójové boby jsou ceněnou potravinou již tisíce let zemí Dálného východu. Pochází ze severní a střední Číny. Vyskytuje se na mezích, podél cest a vodotečí v některých asijských zemích. V Americe, Evropě a Africe se nevyskytuje.
Zdravotní účinky: Obsahuje bílkoviny, škroby a tuky. Má pozitivní vliv na nervy.
Alergen: surovina je alergen
Náš tip: Jste vegetariáni? Sójové boby jsou jednou z nejlahodnějších a nejvýživnějších pokrmů pro Vás!
Recept:
Vaječné sójové boby
Hrst sójových bobů,
sůl,
lžíce másla,
mletý černý pepř,
2 vejce
Sójové boby přes noc namočíme. Druhý den boby uvaříme. Na pánvi rozpustíme máslo, boby orestujeme a přidáme rozkvedlaná osolená a opepřená vajíčka. Mícháme do doby, než jsou vajíčka hotová. Podle chuti lze přidat cibulku, slaninu, uzeninu.