Popis zboží
Použitá část rostliny: mletá kůra
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Historie a současnost: Skořicovník má původ v Asii. Plantáže bývají poblíž povodí, protože rostlina potřebuje hodně vláhy k růstu.
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Alergen: může obsahovat stopové množství alergenu hořčice,celeru a oxidu siřičitého
Náš tip: Udělejte dětem na oslavu skořicové sušenky!
Recept:
Skořicové sušenky
120g cukr moučka,
1 vejce,
250g hladká mouka,
1 lžička prášek do pečiva,
10g mletá skořice,
100g máslo.
Veškeré ingredience smícháme, rozválíme těsto a vykrajujeme pomocí formiček. Pečeme při 160°C 8 Minut.