Popis zboží
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: sušená lámaná kůra, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Historie a současnost: Skořicovník má původ v Asii. Plantáže bývají poblíž povodí, protože rostlina potřebuje hodně vláhy k růstu.
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Náš tip: Skořice by neměla ve Vaší kuchyni chybět, třeba na pečení moučníků!
Recept:
Skořicové věnečky
Máslo,
3 žloutky,
cukr,
kůra z jednoho citronu,
skořice,
mouka,
bílek na potření,
nasekané mandle
Utřete v misce máslo, žloutky, cukr, kůru z citronu, skořici a mouku. Promíchejte, vyndejte těsto na vál, rozválejte, vypichujte z něho tvořítkem malé věnečky, pomažte ušlehaným bílkem, posypte mandlemi a nechte zvolna péci.