Popis zboží
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek 7-8cm, světlehnědé barvy, 1 tyčinka skořice váží cca 4-6g
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Historie a současnost: Skořicovník má původ v Asii. Plantáže bývají poblíž povodí, protože rostlina potřebuje hodně vláhy k růstu.
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!
Recept:
Svařené víno
600 ml červeného vína,
8 hřebíčků,
8 kostek cukru,
8 lžic rumu,
1 tyčinka skořice,
pomerančová kůra na ozdobení
Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.