Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Skořice celá 8 cm

Použitá část rostliny: kůra Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek 7-8cm, světlehnědé barvy, 1 tyčinka skořice váží cca 4-6g Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořka... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: kůra

Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek 7-8cm, světlehnědé barvy, 1 tyčinka skořice váží cca 4-6g

Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť

Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.

Historie a současnost: Skořicovník má původ v Asii. Plantáže bývají poblíž povodí, protože rostlina potřebuje hodně vláhy k růstu.

Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.

Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!

Recept: Svařené víno 
 600 ml červeného vína, 
8 hřebíčků, 
8 kostek cukru, 
8 lžic rumu, 
1 tyčinka skořice, 
pomerančová kůra na ozdobení 

Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace