Popis zboží
Vzhled a barva: směs drcených bylin zelené barvy
Složení: oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule
Použití v kuchyni: Na kuřecí maso, krůtí, jehněčí, skopové i králičí. Ke grilování a dušení masa.
Historie a současnost: Provensálské bylinky pochází z Provence (oblast jižní Francie).
Zdravotní účinky: Při léčivých kůrách a zánětech.
Alergen: může obsahovat stopové množství alergenu hořčice a celeru
Náš tip: Máte rádi paštiku? Napadlo Vás udělat si doma vlastní? Vyzkoušejte za pomoci provensálského koření.
Recept:
Domácí játrová paštika
1kg játry,
0,5kg bůčku,
sůl,
pepř,
1dcl smetany,
2 stroužky česneku,
lžička provensálského koření,
cibule
Játra i bůček pokrájíme, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, a dáme péct na 200°C hodinku. Vyndáme a rozmixujeme. Pak přidáme pokrájenou osmahnutou cibulku, šlehačku a česnek. Dáme do formy a do trouby s 3 cm vody a pečeme takto 2 hodiny.