Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Provensálské koření

Vzhled a barva: směs drcených bylin zelené barvy Složení: oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule Použití v kuchyni: Na kuřecí maso, krůtí, jehněč... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: směs drcených bylin zelené barvy

Složení: oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule

Použití v kuchyni: Na kuřecí maso, krůtí, jehněčí, skopové i králičí. Ke grilování a dušení masa.

Historie a současnost: Provensálské bylinky pochází z Provence (oblast jižní Francie).

Zdravotní účinky: Při léčivých kůrách a zánětech.

Alergen: může obsahovat stopové množství alergenu hořčice a celeru

Náš tip: Máte rádi paštiku? Napadlo Vás udělat si doma vlastní? Vyzkoušejte za pomoci provensálského koření.

Recept: Domácí játrová paštika 
1kg játry, 
0,5kg bůčku, 
sůl, 
pepř, 
1dcl smetany, 
2 stroužky česneku,
lžička provensálského koření, 
cibule 

Játra i bůček pokrájíme, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, a dáme péct na 200°C hodinku. Vyndáme a rozmixujeme. Pak přidáme pokrájenou osmahnutou cibulku, šlehačku a česnek. Dáme do formy a do trouby s 3 cm vody a pečeme takto 2 hodiny.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace