Popis zboží
Použitá část rostliny: semena
Vzhled a barva: sypká směs, šedožluté matné barvy
Použití v kuchyni: Do indického kari,chutney, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.
Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.
Náš tip: Pískavice by neměla chybět ani ve Vaší kuchyni při přípravě cizokrajných pokrmů!
Recept:
Íránský chorešt
1kg zadního hovězího,
400g napolo uvařených fazolí,
2-8 pórků,
petrželová nať,
šťáva z citronu,
olej,
mletá pískavice,
sůl
V hrnci osmahneme kostky hovězího masa, zalijeme vodou a podusíme. Osmahneme osolené natě petržele, pórku, cibulkami a s fazolemi, citrónovou šťávou a kůrou přidáme k masu. Dusíme do měkka. Dochutíme solí a před dovařením i pískavicí.