Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pískavice celá

Použitá část rostliny: semena pískavice Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smaže... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: semena pískavice

Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy

Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.

Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.

Zdravotní účinky: Povzbuzuje trávení, ulevuje při kašli, nadýmání a průjmech. Odpradávna se používala jako ženské afrodiziakum.

Náš tip: Pískavice se používá především v indické a egyptské kuchyni, udělejte si doma netradiční indický pokrm!

Recept: Cizrna po indicku 
350g cizrny, 
olej, 
2 cibule, 
250g rajčat, 
mletý koriandr, 
mletý kmín, 
lžička skořice, 
zelená chilli paprička, 
4 lžíce citrónové šťávy, 
lžíce pískavice, 
zázvor 

Cizrnu namočíme přes noc, pak uvaříme. Cibuli usmažíme. Pak přidáme nakrájená rajčata a smažíme. Přimícháme koření a cizrnu a 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme. Zbylou cibuli zamícháme s chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Směs přimícháme do cizrny a podáváme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace