Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pepř bílý mletý

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, brambo... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého

Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť

Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami

Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárnějších koření. Pepř bílý vzniká oddělením červené slupky zcela zralých bobulí.

Zdravotní účinky: Léčí krční onemocnění, nachlazení, používá se pro zvýšení apetitu, proti nevolnosti, průjmu a nadýmání.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého

Náš tip: Bílý mletý pepř je jemný a vhodný třeba k dochucení luštěnin!

Recept: Červená čočka s bílým zelím 
250g brambor, 
200ml rajčatové šťávy, 
125g červené čočky, 
250g mrkve, 
2 lžíce másla, 
2 snítky petrželky, 
175ml zeleninového vývaru, 
mletý bílý pepř, 
150g pórku, 
2 lžíce vinného octa, 
sůl, 
400g bílého zelí, 
50g parmazánu 

Zelí a zeleninu pokrájíme. Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm zelí. Po 10 minutách přidáme brambory, mrkev, pórek a propláchnutou čočku. Osolíme a opepříme. Přilijeme rajčatovou šťávu a zeleninový vývar. 20 Minut vaříme. Směs dochutíme octem. Čočku posypeme sýrem a petrželkou.   
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace