Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Paprika pálivá ASTA 100

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, cihlově červená barva Chuť: ostrá Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a p... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, cihlově červená barva Chuť: ostrá

Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.

Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Rozdíl mezi sladkou paprikou je semenem papriky. Je to národní koření Španělů a Maďarů.

Zdravotní účinky: Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, ostrou látku kapsaicin, tuky, silice a vitamíny A, B a C. Má vliv na omezení mrtvice a srdečních onemocnění, proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu, má dobrý vliv na fyzickou i duševní svěžest.

Co znamená číselné označení ASTA? Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA,,. Tato zkratka označuje barvivost a chuť. Pokud jde o méně kvalitní papriky, značí se 40 ASTA. Jejich barva je vybledlá a při použití v kuchyni zanechávají pouze červené tečky. Ani jejich vůně a schopnost obarvení pokrmů není příliš kvalitní. Stupnice ASTA pokračuje čísly 60, 80, 100, 120, 140, 160, atd.

Recept: Bavorská pomazánka 
1 cibule, 
jarní cibulka, 
50g másla, 
mletá paprika pálivá, 
sladká paprika, 
200g camembertu, 
preclíky, 
pepř, 
70g romadúru, 
sůl, 
3 lžíce světlého piva 

Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem. Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a přilijte pivo. Podávejte posypané jarní cibulkou, nejlépe s preclíky.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace