Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Z důvodu zvýšeného množství objednávek jsou termíny expedice opožděné. Aktuální doba vyřízení objednávky je 1 - 2 týdny.

Mrkev mletá sušená

Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: sypká,světle pomerančové barvy Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurká... Zobrazit více

29 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušený kořen

Vzhled a barva: sypká,světle pomerančové barvy

Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům

Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá rostlina s vysokou větvenou lodyhou. Kořen mrkve patří mezi chutnou zeleninu. Mrkev pochází z jižní Asie, z oblasti Afghánistánu, Íránu a Pákistánu. Postupem času byla mrkev vyšlechtěna do mnoha odrůd.

Zdravotní účinky: Obsahuje vitamín A, vlákninu, bílkoviny, vodu a antioxidanty. Mrkev má močopudné a projímavé účinky. Je vhodná při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, chorobě srdeční a při šerosleposti. Podporuje vylučování cholesterolu z těla.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého.

Náš tip: Sušená mrkev se perfektně hodí pro ochucení polévek!

Recept: Vločková polévka s bramborami a zeleninou 
2,5 l vody, 
500g brambor, 
10g sušené mrkve, 
10g sušené petržele, 
6g cibule, 
75g ovesných vloček, 
kmín, 
sůl, 
vegeta, 
10g petrželové natě, 
máslo 

Sušenou mrkev a petržel namočíme do vody na hodinu, poté povaříme. Na rostlinném tuku opražíme cibuli s ovesnými vločkami, které přidáme společně s bramborami a kmínem do polévky a vaříme. Dochutíme vegetou a petrželovou natí.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace