Popis zboží
Vzhled a barva: sypká směs, tmavě hnědé barvy
Složení: jedlá sůl 35%, česnek, paprika sladká, pepř černý mletý, koriandr, bobkový list, nové koření, chilli, majoránka, jalovec, kyselina citrónová, citrónová kůra, glutaman sodný E621
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice, sezamu a lepku
Použití v kuchyni: Na různě upravenou zvěřinu a jiná masa
Náš tip: Dobrý pokrm ze zvěřiny by neměl chybět ani na Vašem slavnostním stole!
Recept:
Nepravá srnčí pečeně
150g slaniny,
2 lžíce hladké mouky,
0,5 hovězího srdce,
150ml kysané smetany,
50g másla,
koření na zvěřinu,
500ml vody,
sůl,
250ml octa
Svaříme vodu, ocet, koření a sůl do nálevu. Do studeného nálevu naložíme srdce. Polovinu slaniny nakrájíme na špikovací nudličky, polovinu na kostičky. Srdce prošpikujeme a na másle a slanině opečeme. Podlijeme nálevem, osolíme a dusíme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji k masu. Povaříme.