Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Kopr

Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sušené krájené listy tmavě zelené barvy Použití v kuchyni: Do nakládané zeleniny, do okurek, zelí a cibule, do mléčných omáček, polévek, tvarohu nebo do ... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy

Vzhled a barva: sušené krájené listy tmavě zelené barvy

Použití v kuchyni: Do nakládané zeleniny, do okurek, zelí a cibule, do mléčných omáček, polévek, tvarohu nebo do kyselých zálivek salátů. Na syrovou zeleninu, maso a ryby.

Historie a současnost: Kopr je jednoletá rostlina, dokáže  sama vysemenit. Pochází ze Středozemí a ze západní Asie. Zmínky o kopru jsou už ze starověku, kdy ho Řekové a Římani přinesli do Alp. Římský gladiátoři si koprem potírali nohy a ruce pro posilnění svalů.

Zdravotní účinky: Proti nadýmání, škytavce, čaj z kopru působí tišivě při zažívacích obtížích a ledvinových onemocněních. Podporuje tvorbu mléka u kojících matek, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a tiší kašel.

Alergen: může obsahovat stopové množství hořčice, sóji, celeru, mléka, vajec a lepku.

Náš tip: Kopr je výborný proti nespavosti!

Recept: Koprová polévka 
Sůl, 
1 lžíce hladké mouky, 
200g brambor, 
kopr, 
2 vejce, 
citrónová šťáva, 
50cl smetany 

Uvaříme nakrájené brambory. Smícháme smetanu s moukou a vejci.  Když jsou brambory měkké, přilijeme k nim smetanu a promícháme. Pak polévku dochutíme koprem, citronovou šťávou a krátce povaříme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace