Osolíme.cz

Jalovec mletý

Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do g... Zobrazit více

42 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: plody

Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek

Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého

Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!

Recept: Jalovcová omáčka 
Sůl, 
1 litr vývaru z hovězího masa, 
1,5 dl červeného vína, 
1,5 lžičky mletého jalovce, 
citrónová kůra, 
125g másla, 
4 lžíce strouhaného černého chleba, 
bílý pepř 

Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace