Popis zboží
Hřib hnědý často také Suchohřib hnědý je jedlá a velmi dobrá houba. Lidově taky modrák, čerňák, podborovák, pančák, podubák, suchouš
Výskyt: roste od července do října, nejvíce však v srpnu a září a to hlavně v jehličnatých lesích, méně v lesích listnatých. Bývá velmi hojný a mezi houbaři velmi oblíbený. Daří se mu zejména ve vysokých borových a smrkových lesích mezi mechem, spadaným dřevem a jehličím.
Použití v kuchyni:
všestranné použití, masové pokrmy, polévky, omáčky
doporučujeme před použitím namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka
sušené houby jsou určené k tepelné úpravě
10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub
čerstvé nemají tak výrazné aroma jako sušené
dá se smažit i nakládat do octa, může se kombinovat s jinými houbami i se zeleninou