Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Hřebíček celý

Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při ko... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného

Vzhled a barva: barva červenohnědá

Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně

Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.

Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.

Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.

Náš tip: Máte bolesti zubů? Rozkousejte 2 kousky hřebíčku a přiložte na infikované místo, uleví se Vám!

Recept: Vánoční punč 
2 kusy celé skořice, 
130ml rumu, 
150g cukru, 
1 pomeranč, 
500ml bílého vína, 
4 kusy hřebíčku, 
500ml vody, 
1 badyán, 
1 citron 

Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace