Osolíme.cz

Fenykl celý

Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve fra... Zobrazit více

45 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného

Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy

Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť

Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k přípravě dušeného masa, konzervaci zeleniny a výrobě likérů.

Historie a současnost: Roste planě ve středomoří, kolem Černého moře a v asijských zemích. V Česku ho nalezneme na Moravě.

Zdravotní účinky: Proti křečím střev, nadýmání, podporuje tvorbu mléka u matek, je močopudný a ulehčuje odkašlávání.

Náš tip: Fenykl je velmi zdravou přísadou třeba do salátů!

Recept: Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem 
2 vařené brambory, 
500g dýně, 
4 ks ančovičky 
1 lžička fenyklových semínek, 
olivový olej 

Rozpálíme olej v pánvi, přidáme ančovičky, brambory na kostičky, dýni. Odsolíme, přidáme fenykl. Restujeme, než dýně změkne. Můžeme přidat chilli papričku nebo opepřit. Podáváme samostatně či s pečivem.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace