Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Estragon

Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salát... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy

Vzhled a barva: světle zelené listy

Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť

Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek.

Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživných půdách. Je základním kořením francouzské kuchyně.

Zdravotní účinky: Podporuje chuť k jídlu, sekreci žluče, tlumí křečové bolesti při poruchách trávení a proti střevním parazitům.

Náš tip: Do pokrmů se přidává těšně před dovařením kvůli zachování jeho výrazného aroma!

Recept: Kuře na estragonu 
Sůl, 
1 lžíce citrónové šťávy, 
2 lžičky petrželky, 
mletý pepř, 
4 lžíce másla, 
1,5 lžičky estragonu, 
1 kuře 

Kuře naporcujeme. Bylinky si nasekáme najemno. Rozehřejeme si máslo a důkladně jím kuře potřeme. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Kuře vložíme do pekáče, zasypeme bylinkami a pečeme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace