Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Badyán celý

Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: ko... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix 

Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny

Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g

Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu

Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.

Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.

Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.

Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!

Recept: Badyánová roštěná 
600g hovězí roštěné, 
2 lžíce červeného vína, 
100g slaniny, 
cibule, 
4 hvězdičky badyánu, 
olej, 
sůl, 
mletý pepř 

Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace