Popis zboží
Použitá část rostliny: nať
Vzhled a barva: drcená petrželová nať zelené barvy
Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů.
Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu.
Zdravotní účinky: Obsahuje vitamíny (A, B, C, E a Z), železo, hořčík, vápník a draslík. Působí pozitivně na trávicí soustavu, zlepšuje chuť k jídlu, pomáhá při střevních problémech, plynatosti a poruchách menstruace.
Alergen: může obsahovat stopové množství hořčice, soji, celeru, mléka, vajec, lepku.
Náš tip: I obyčejná míchaná vajíčka mohou být lahodná se sušenou petrželovou natí!
Recept:
Míchaní vajíčka s bylinkami a cuketou
Petrželová nať,
6 vajec,
bazalka,
cuketa,
lžička kari,
mletý pepř,
sůl,
máslo
Cuketu rozkrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Posypeme ji kari kořením a pepřem. Do misky rozklepneme vajíčka, nasypeme bylinky a sůl. Nalijeme k usmažené cuketě a mícháme do zhoustnutí vajec.