Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Kardamon mletý

Použitá část rostliny: tobolky Vzhled a barva: sypký prášek hnědé barvy Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého. Použití v kuchyni a průmyslu: Výroba perníku, čo... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: tobolky

Vzhled a barva: sypký prášek hnědé barvy

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého.

Použití v kuchyni a průmyslu: Výroba perníku, čokolády a jiných cukrovinek, používá se v likérnictví a tabákovém průmyslu. Ve voňavkářství, nebo přidáváním do masa.

Historie a současnost: Pochází z Indie, ale pěstuje se také na Srí Lance a Jávě.

Zdravotní účinky: Působí na duševní oblast, při nedostatku lásky sám k sobě nebo problémech s vlastním Já.

Náš tip: Z kardamonu se dají připravit výtečné moučníky s čokoládou!

Recept: Dort s čokoládou a mandlemi 
2 hrsti mandlí, 
1 balíček čokoládové polevy, 
8 tobolek kardamonu, 
300g hladké mouky, 
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 
100g mletých mandlí, 
prášek do pečiva, 
3 vejce, 
150g hořké čokolády, 
250g másla, 
200g hnědého cukru, 
150ml mléka 

Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce mouku, mléko a kardamon. Z ingrediencí připravíme těsto a upečeme. Upečený dort potřeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace