Popis zboží
Použitá část rostliny: tobolky
Vzhled a barva: sypký prášek hnědé barvy
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého.
Použití v kuchyni a průmyslu: Výroba perníku, čokolády a jiných cukrovinek, používá se v likérnictví a tabákovém průmyslu. Ve voňavkářství, nebo přidáváním do masa.
Historie a současnost: Pochází z Indie, ale pěstuje se také na Srí Lance a Jávě.
Zdravotní účinky: Působí na duševní oblast, při nedostatku lásky sám k sobě nebo problémech s vlastním Já.
Náš tip: Z kardamonu se dají připravit výtečné moučníky s čokoládou!
Recept:
Dort s čokoládou a mandlemi
2 hrsti mandlí,
1 balíček čokoládové polevy,
8 tobolek kardamonu,
300g hladké mouky,
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku,
100g mletých mandlí,
prášek do pečiva,
3 vejce,
150g hořké čokolády,
250g másla,
200g hnědého cukru,
150ml mléka
Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce mouku, mléko a kardamon. Z ingrediencí připravíme těsto a upečeme. Upečený dort potřeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.