Osolíme.cz

Včelí pyl

Vynikající pramen energie v zimě a na jaře. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně... Zobrazit více

110 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 5 bodů. Zobrazit více

Popis zboží

Vynikající pramen energie v zimě a na jaře. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad. Vhodný pro diabetiky 

Účinky: snižuje krevní tlak zlepšuje apetit zvyšuje počet červených krvinek zvyšuje psychickou a tělesnou kondici léčí záněty močových cest přispívá k prodloužení života blahodárně účinkuje na slinivku břišní na bolení nohou má projímavý účinek močopudný účinek odstraňuje jedovaté zplodiny z těla při akutních chorobách jater uklidňuje nervovou soustavu dá klidný spánek uvolňuje hleny lepší prokrvení orgánů chronické ekzémy a vyrážky léčí anemíi snižuje obsah cholesterolu v krvi léčí ledvinové kameny při podvýživě zmenšuje revmatické bolesti urychluje zacelení ran a spálenin 

Příprava a dávkování: pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější převařit 25 ml vody, po vychladnutí přimíchat 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchat, napěchovat do skleničky a nechat 3 dny v otevřené sklenici. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. 

Nutriční hodnoty ve 100 g: 
Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g 

Použití: jako přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace