Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Skořice ceylonská celá

Použitá část rostliny: kůra Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť Pou... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: kůra

Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy

Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť

Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. 

Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).

Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.

Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!

Recept: Svařené víno 
600 ml červeného vína, 
8 hřebíčků, 
8 kostek cukru, 
8 lžic rumu, 
1 tyčinka skořice, 
pomerančová kůra na ozdobení 

Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace