Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Saturejka nať

Použitá část rostliny: nať Saturejky Vzhled a barva: řezaná nať, zeleno olivové barvy Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, luštěninových pokrmů, do mletého masa, k nakládání zvěřiny, drůbeže a ryb... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: nať Saturejky

Vzhled a barva: řezaná nať, zeleno olivové barvy

Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, luštěninových pokrmů, do mletého masa, k nakládání zvěřiny, drůbeže a ryb, do tvarohových pomazánek, do zelí a kapusty.

Historie a současnost: Saturejka roste na Balkáně a ve východním a jižním Středomoří. Patří do čeledi hluchavkovitých rostlin.

Zdravotní účinky: Pomáhá při onemocnění dýchacích cest, je vhodná ve formě čaje nebo koupele. Snižuje krevní tlak, podporuje trávení, je vhodná proti nadýmání a průjmu.

Náš tip: Saturejka by neměla chybět ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě luštěnin!

Recept: Citrónové fazolky
Saturejka, 
citron, 
400ml zeleninového vývaru, 
800g mražených fazolových lusků, 
200g másla, 
2 žloutky, 
sůl, 
pepř 

Citron oloupeme a vymačkáme šťávu. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vložíme fazolové lusky a saturejku. Po 5 minutách scedíme. Vývar prošleháme s citronovou šťávou a žloutky na pěnivý krém. Do omáčky vmícháme máslo, citronovou kůru, saturejku, sůl a pepř.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace