Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Šalvěj

Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neb... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy 

Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy

Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.

Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století.

Zdravotní účinky: Při dýchacích potížích, nachlazení, bolestech zubů nebo krku, má dezinfekční účinky, působí uklidňujícím účinkem na tělo, proti zánětům a na zklidnění zažívacích poruch.

Náš tip: Šalvěj by neměla chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba k přípravě houbových pokrmů!

Recept: Staročeské houbové šišky 
500g čerstvých hub, 
80g másla, 
140g hladké mouky, 
2 vejce, 
150ml smetany, 
šalvěj, 
pepř, 
šafrán, 
sůl 

Houby nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze na másle. Uděláme jíšku, rozředíme ji smetanou, ochutíme jí šafránem a omáčku povaříme. Hotové šišky poléváme omáčkou.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace