Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Rozmarýn

Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáč... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy rozmarýnu

Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu

Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření.

Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě.

Zdravotní účinky: Zvyšuje krevní tlak, působí stimulačně, působí příznivě na psychiku, odstraňuje stres a další nervové potíže, při nespavosti. Proti nadýmání, pomáhá k lepšímu trávení a vylučování žluči a moči. Užívá se ve formě čaje nebo éterických olejíčků.

Náš tip: Rozmarýn je ne jen léčivou rostlinou, ale skvělou ingrediencí k pečenému kuřeti!

Recept: Pečené kuře na rozmarýnu 
Kuře, 
rozmarýn, 
mletý pepř, 
sůl, 
kuřecí vývar, 
2 stroužky česneku, 
50g másla, 
2 citrony, 
3 lžíce medu 

Ze dvou citronů vymačkáme šťávu. V kastrůlku ohřejeme šťávu, máslo, rozmarýn, lisovaný česnek a med. Dochutíme solí a pepřem. Kuře vložíme do pekáče, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete. Kuře upečeme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace