Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Z důvodu zvýšeného množství objednávek jsou termíny expedice opožděné. Aktuální doba vyřízení objednávky je 1 - 2 týdny.

Římský kmín mletý

Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salám... Zobrazit více

48 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: mleté semeno

Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda

Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť

Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem.

Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta, Řecka a Říma. Později se rozšířil do dalších zemí včetně Afriky a nyní se pěstuje i u Středozemního moře a v Indii. V Čechách je znám jako pilaf. Na rozdíl od obyčejného kmínu je drobnější.

Alergen: může obsahovat stopové množství hořčice, celeru a oxidu siřičitého.

Náš tip: Cumin je výbornou přísadou například do Arabského chleba!

Recept: Arabský chléb 
2 lžičky soli, 
1 lžička římského kmínu, 
550ml teplé vody, 
7g sušeného droždí, 
1 vejce, 
500g hrubé bílé chlebové mouky 

Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Přilejeme vodu, až těsto ztuhne. Necháme 1,5 hodiny vykynout. Vyrobíme bochánky. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace