Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Římský kmín celý

Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda

Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť

Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem.

Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta, Řecka a Říma. Později se rozšířil do dalších zemí včetně Afriky a nyní se pěstuje i u Středozemního moře a v Indii. V Čechách je znám jako pilaf. Na rozdíl od obyčejného kmínu je drobnější.

Náš tip: Vyzkoušejte netradiční recepty římské kuchyně!

Recept: Marinovaná ryba s římským kmínem 
3 stroužky česneku, 
pepř, 
3 lžíce olivového oleje, 
1 lžička římského kmínu, 
2 šalotky, 
1 chilli paprička, 
3 lžičky citrónové šťávy, 
2 snítka koriandru 

Česnek se šalotkou nasekáme, chilli papričku pokrájíme. Ze šalotky, česneku, citronové šťávy, chilli papričky, římského kmínu a oleje vyšleháme marinádu. Z koriandru otrháme lístky a vmícháme do marinády. Ryby přelijeme marinádou. Rajčata spaříme a pokrájíme na drobno. Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace