Popis zboží
Vzhled a barva: sypká směs, oříškovo-hnědé barvy
Vůně a chuť: silné aroma, příjemná vůně
Složení: skořice, hřebíček, kakao, nové koření, zázvor
Použití v kuchyni: Do vánoček, perníku, sušenek a jiného svátečního pečiva, nebo do svařeného vína.
Náš tip: Perníkové koření by nemělo chybět při pečení moučníků!
Recept:
Dort perníkový s višněmi
125g másla,
150g moučkového cukru,
2 vejce,
3 lžíce mléka,
4 lžíce kávy,
150g polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
lžička perníkového koření,
100g višňové marmelády,
200g višňového kompotu,
350ml smetany,
sáček ztužovače šlehačky,
cukr krupice,
150g hořké čokolády
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mléko a kávu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Těsto pečeme. Korpus potřeme marmeládou a višněmi. Vyšleháme smetanu se šlehačkou a krupicovým cukrem. Dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládou.