Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pepř zelený celý

Použitá část rostliny: plod pepřovníku černého Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Nakládá se do octa nebo soli,... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: plod pepřovníku černého

Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť

Použití v kuchyni: Nakládá se do octa nebo soli, stejně jako černý pepř se používá do různých pokrmů, masa, na zvěřinu, jehněčí, nebo vepřové.

Historie a současnost: Zelený pepř je původem z Indie, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Toto kořen bylo oblíbené už Římany na bohatých hostinách. Zelený pepř vzniká rychlým usušením nedozrálých bobulí.

Zdravotní účinky: Pomáhá při problémech s nízkým krevním tlakem a stimuluje krevní oběh.

Náš tip: Zelený pepř je díky své netradiční chuti velkou lahůdkou, třeba do salátů!

Recept: Melounový salát s kozím sýrem 
Limetka, 
sůl, 
meloun medový, 
meloun vodní, 
zelený pepř, 
pepř mletý, 
kozí sýr, 
60g šunky, 
2 lžíce oleje, 
50g sójových výhonků 

Dužinu vodního melounu nakrájíme na kousky, dužinu medového melounu na měsíčky. Zelený pepř natlučeme, kůru limetky nastrouháme a plod vymačkáme. Smícháme s ořechovým olejem, pepřem, solí, cukrem. Sójové výhonky pokapeme dresinkem. Zalijeme melouny, obložíme sýrem a šunkou.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace