Popis zboží
Použitá část rostliny: plod pepřovníku černého
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť
Použití v kuchyni: Nakládá se do octa nebo soli, stejně jako černý pepř se používá do různých pokrmů, masa, na zvěřinu, jehněčí, nebo vepřové.
Historie a současnost: Zelený pepř je původem z Indie, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Toto kořen bylo oblíbené už Římany na bohatých hostinách. Zelený pepř vzniká rychlým usušením nedozrálých bobulí.
Zdravotní účinky: Pomáhá při problémech s nízkým krevním tlakem a stimuluje krevní oběh.
Náš tip: Zelený pepř je díky své netradiční chuti velkou lahůdkou, třeba do salátů!
Recept:
Melounový salát s kozím sýrem
Limetka,
sůl,
meloun medový,
meloun vodní,
zelený pepř,
pepř mletý,
kozí sýr,
60g šunky,
2 lžíce oleje,
50g sójových výhonků
Dužinu vodního melounu nakrájíme na kousky, dužinu medového melounu na měsíčky. Zelený pepř natlučeme, kůru limetky nastrouháme a plod vymačkáme. Smícháme s ořechovým olejem, pepřem, solí, cukrem. Sójové výhonky pokapeme dresinkem. Zalijeme melouny, obložíme sýrem a šunkou.