Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pepř sečuánský

Použitá část rostliny: sušené tobolky žlutodřevu peprného Vzhled a barva: hnědé kuličky pepře Vůně a chuť: vůně po rozdrcení aromatická, chuť slabě pikantní Použití v kuchyni: K přípravě čínských p... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušené tobolky žlutodřevu peprného

Vzhled a barva: hnědé kuličky pepře

Vůně a chuť: vůně po rozdrcení aromatická, chuť slabě pikantní

Použití v kuchyni: K přípravě čínských pokrmů, drůbeže, jako náhražku klasického pepře.

Historie a současnost: Pepř sečuánský neboli Fagara, se používal v Číně k uctívání Bohů. Čínští vojáci ho nosili u pasu v kožených sáčcích, neboť věřili, že je Bohové ochrání před zraněním. Také si tímto kořením kořenili čaje.

Zdravotní účinky: Vhodný proti nadýmání, působí močopudně.

Náš tip: Sečuánský pepř je výborným ochucovadlem čínské kuchyně!

Recept: Pikantní těstoviny na sečuánský způsob 
250g mletého vepřového masa, 
3 stroužky posekaného česneku, 
3 lžíce sojové omáčky, 
100 ml ořechového oleje, 
1 bujón, 
200g čínských těstovin, 
lžíce posekaného zázvoru, 
lžíce sečuánského pepře, 
litr vody, 
2 lžíce sezamové pasty, 
2 kusy posekané jarní cibulky 

Vepřové maso smícháme se sojovkou a prudce opečeme, aby vznikla hrudkovitá hmota. Vyndáme a necháme odkapat. Do hrnce s vodou dáme bujón, uvaříme těstoviny. Na zbytku oleje opečeme česnek, zázvor a cibulku. Přidáme maso, poté i těstoviny. Osmažte sečuánský pepř a posypte jídlo.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace