Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pepř černý celý

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: tvrdé kuličky, hnědočerné barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hově... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého

Vzhled a barva: tvrdé kuličky, hnědočerné barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť

Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.

Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích. Je jedním z nejrozšířenějších koření. Černý pepř vzniká fermentací nedozrálých zelených bobulí.

Zdravotní účinky: Podporuje trávení, stimuluje srdeční činnost, působí močopudně a kladně ovlivňuje metabolismus.

Náš tip: Černý pepř je jedno z nejzákladnějších koření v kuchyni, proto by nemělo při vaření třeba masa chybět ani u Vás!

Recept: Roštěnky na grilu 
7 kuliček černého pepře, 
3 lžíce olivového oleje, 
5 kusů kardamonu, 
celá skořice, 
lžička zázvoru, 
7 kuliček červeného pepře, 
4 plátky hovězí roštěné 

Plátky masa zbavíme blan. Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor nastrouháme a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme a necháme v chladu několik hodin. Odleželé maso osolíme a grilujeme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace