Popis zboží
Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, hnědočerné barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť
Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích. Je jedním z nejrozšířenějších koření. Černý pepř vzniká fermentací nedozrálých zelených bobulí.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, stimuluje srdeční činnost, působí močopudně a kladně ovlivňuje metabolismus.
Náš tip: Černý pepř je jedno z nejzákladnějších koření v kuchyni, proto by nemělo při vaření třeba masa chybět ani u Vás!
Recept:
Roštěnky na grilu
7 kuliček černého pepře,
3 lžíce olivového oleje,
5 kusů kardamonu,
celá skořice,
lžička zázvoru,
7 kuliček červeného pepře,
4 plátky hovězí roštěné
Plátky masa zbavíme blan. Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor nastrouháme a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme a necháme v chladu několik hodin. Odleželé maso osolíme a grilujeme.