Osolíme.cz

Pepř cayennský

Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy Chuť: ostrá Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. ... Zobrazit více

38 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy Chuť: ostrá

Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.

Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.

Zdravotní účinky: Proti kožním chorobám, uvolňuje dýchací cesty a ničí bakterie. Je vhodný pro astmatiky. Podporuje chuť k jídlu a zažívání.

Náš tip: Cayennský pepř z chilli papriček je výborným dochucovadlem polévek!

Recept: Cayennská zeleninová polévka 
Sůl, 
2 mrkve, 
pórek, 
konzerva sterilovaných loupaných jablíček, 
6 brambor, 
máslo, 
cayennský pepř, 
600ml zeleninového vývaru 

Brambory, pórek a mrkev nakrájíme. Zeleninu podusíme na másle. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Potom je i se šťávou přidáme do polévky. Polévku ochutíme cayennským pepřem a provaříme.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace