Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Pepř bílý celý

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: tvrdé kuličky béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek,... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého

Vzhled a barva: tvrdé kuličky béžovo krémové barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť

Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami

Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárnějších koření. Pepř bílý vzniká oddělením červené slupky zcela zralých bobulí.

Zdravotní účinky: Léčí krční onemocnění, nachlazení, používá se pro zvýšení apetitu, proti nevolnosti, průjmu a nadýmání.

Náš tip: Bílý pepř je daleko jemnější než pepř černý, je vhodný i do krémovějších pokrmů!

Recept: Smažené čekankové puky 
2 stroužky česneku, 
2 čekankové puky, 
sůl, 
bílý pepř, 
50g másla, 
olej, 
hladká mouka, 
strouhanka, 
vejce 

Bílé čekankové puky očistíme od ovadlých listů, vyřízneme košťál tak a povaříme. Vychladlou čekanku rozkrojíme na dvě půlky. Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Přidáme sůl, pepř a půlky čekanky. Obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Čekankové puky smažíme dozlatova.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace