Popis zboží
Vzhled a barva: zelené sušené plátky papriky
Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.
Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Rozdíl mezi sladkou paprikou je semenem papriky. Je to národní koření Španělů a Maďarů.
Zdravotní účinky: Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, tuky, silice a vitamíny A, B a C. Má vliv na omezení mrtvice a srdečních onemocnění, proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu, má dobrý vliv na fyzickou i duševní svěžest.
Náš tip: Zelená paprika je bohatým zdrojem vitamínu C!
Recept:
Hovězí roštěnky se zeleninou
Olej,
bobkový list,
zelená sušená paprika plátky,
červená paprika,
žlutá paprika,
kečup,
2 rajčata,
4 plátky hovězí roštěné
Hovězí plátky osolíme, opepříme. Maso vyndáme na talíř. Cibuli a rajčata nakrájíme. Ve výpeku z masa necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriky (sušené nebo čerstvé), rajčata, koření a kečup. Podlijeme vodou a podusíme. Do pekáče dáme roštěnky, zalijeme podušenou zeleninou a dáme péct.