Popis zboží
Vzhled a barva: zelené sušené kousky papriky
Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.
Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru a oxidu siřičitého.
Zdravotní účinky: Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, tuky, silice a vitamíny A, B a C. Má vliv na omezení mrtvice a srdečních onemocnění, proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu, má dobrý vliv na fyzickou i duševní svěžest.
Náš tip: Sušená zelená paprika je výborná do gulášů!
Recept:
Houbový guláš s paprikami
Sušená zelená paprika,
100g cibule,
500g hub,
sůl,
mletá sladká paprika,
2 rajčata,
40g oleje
Houby nakrájíme. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme mletou papriku, houby, zelenou papriku i rajčata. Všechno dusíme 15 minut. Houbový guláš s paprikami podáváme s knedlíkem, rýží nebo chlebem.