Osolíme.cz

Paprika sladká ASTA 120

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pi... Zobrazit více

36 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva

Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.

Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů.

Zdravotní účinky: Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, tuky, silice a vitamíny A, B a C. Má vliv na omezení mrtvice a srdečních onemocnění, proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu, má dobrý vliv na fyzickou i duševní svěžest.

Co znamená číselné označení ASTA? Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA,,. Tato zkratka označuje barvivost a chuť. Pokud jde o méně kvalitní papriky, značí se 40 ASTA. Jejich barva je vybledlá a při použití v kuchyni zanechávají pouze červené tečky. Ani jejich vůně a schopnost obarvení pokrmů není příliš kvalitní. Stupnice ASTA pokračuje čísly 60, 80, 100, 120, 140, 160, atd.

Recept: Buřtguláš 
2 buřty, 
kmín, 
přidáme uzeninu, brambory, zasypeme červenou paprikou, trochou kmínu a chvíli opekáme. Poté zalijeme vodou, přidáme masox. Než jsou brambory hotové, přidáme smetanu a jíšku, povaříme, dochutíme solí.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace