Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Nové koření celé

Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře

Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť

Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření.

Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,, Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho do Evropy přivezl. Proto je nazýváno Nové koření. Je velkou oblibou v Anglii, lidově se mu říká ,,jamajský pepř“.

Zdravotní účinky: Podporuje vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a má antimikrobiologické účinky.

Náš tip: Nové koření je jedním z nejčastějších ochucovadel kuchyně!

Recept: Zajíc a bažant 
Brambory, 
koření na americké brambory, 
8 kuliček nového koření, 
8 kusů bobkového listu, 
sójová omáčka, 
bažant, 
mladý zajíc, 
olivový olej 

Po běžné úpravě zvěřiny vložíme do dutin břišních bobkové listy a nové koření. Smícháme sójovou omáčku, koření na americké brambory a olivový olej. Oba kusy přelijeme směsí. Brambory upečeme na způsob bramborů amerických, mastíme zbytkem kořenící směsi, kterou jsme použili na maso.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace