Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Muškátový ořech celý

Použitá část rostliny: plod muškátovníku Vzhled a barva: ořech hnědé barvy Vůně a chuť: kořeněná a pikantní Použití v kuchyni: Do masitých pokrmů, nádivky, pečeně, sekaná nebo drůbeží speciality. ... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: plod muškátovníku

Vzhled a barva: ořech hnědé barvy

Vůně a chuť: kořeněná a pikantní

Použití v kuchyni: Do masitých pokrmů, nádivky, pečeně, sekaná nebo drůbeží speciality.

Historie a současnost: Byl znám už starými Araby jako vzácné koření a lék. V 11. Století ho přivezli do Evropy, ale až v 16. Století se mimo malých ostrovů roznesl do světa, kdy ho Portugalci přivezli do Indie.

Zdravotní účinky: Při zažívacích potížích, podporuje chuť k jídlu, produkci trávicích šťáv a působí proti křečím v břiše. Proti astmatu, nespavosti a nefritidě.

Náš tip: Do jídel přidáváme maximálně nastrouhaný na špičku nože!

Recept: Muškátové noky do polévky 
2 vejce, 
sůl, 
5-6 muškátových oříšků, 
8-10 lžic dětské krupičky 

Vše zamícháme v hlu­bokém talíři za stálého přisypá­vání krupičky. Do polévky přidáváme nočky a mícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Po 7 minutách jeden nok vyndáme a rozkrojíme. Je uva­řený, když je na řezu stejnoměr­ná žlutá vrstva bez viditelné krupičky.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace