Osolíme.cz

Mrkev kostka sušená

Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: sušené kostky světle pomerančové barvy Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin ... Zobrazit více

24 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušený kořen

Vzhled a barva: sušené kostky světle pomerančové barvy

Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům

Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá rostlina s vysokou větvenou lodyhou. Kořen mrkve patří mezi chutnou zeleninu. Mrkev pochází z jižní Asie, z oblasti Afghánistánu, Íránu a Pákistánu. Postupem času byla mrkev vyšlechtěna do mnoha odrůd.

Zdravotní účinky: Obsahuje vitamín A, vlákninu, bílkoviny, vodu a antioxidanty. Mrkev má močopudné a projímavé účinky. Je vhodná při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, chorobě srdeční a při šerosleposti. Podporuje vylučování cholesterolu z těla.

Náš tip: Mrkev je výbornou přísadou například do játrové omáčky, obohaťte svou kuchyni o netradiční chuť!

Recept: Dušená mrkev s kuřecím masem 
500 g mrkve, 
750 g kuřecích prsou, 
máslo, 
mletý černý pepř, 
sůl, 
vývar 

Mrkev nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Mrkev uvaříme, přidáme opečené kuřecí nudličky, osolíme a opepříme. Můžeme přidat kostku slepičího a zeleninového vývaru. Podle chuti můžeme sos zahustit a pro zjemnění dáme kousek másla. Dušenou mrkev s kuřecím masem podáváme s vařenými brambory.  

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace