Popis zboží
Koření je velice kvalitní, standardizované - stále ve stejné kvalitě.
Použitá část rostliny: nať medvědího česneku
Vzhled a barva: zelená krájená nať
Použití v kuchyni a průmyslu: Pro potravinářský průmysl – masný průmysl. Jako bylina se dá použít kamkoliv, výtečný je na tepelné zpracování. Do polévek, omáček, masa nebo jako konzervant.
Historie a současnost: Je rozšířený v západní a střední Evropě, Velké Británii, Španělska, Itálii i Ruska. V Čechách se nejvíce vyskytuje na Moravě.
Zdravotní účinky: Při nachlazení, léčbě onemocnění horních cest dýchacích, proti stafylokokům, prevence proti rakovině, při léčbě chřipky, k hojení ran po operacích.
Náš tip: Medvědí česnek by neměl chybět v žádné kuchyni, třeba při přípravě výborné polévky!
Recept:
Krémová polévka z medvědího česneku
1 svazek bylinek převázaných provázkem,
smetana,
2 lžíce hladké mouky,
medvědí česnek,
máslo
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme drůbežím vývarem a přidáme svazek bylinek. Polévku přecedíme, dochutíme, vložíme smetanu, máslo, medvědí česnek a rozmixujeme. Do hotové krémové polévky vložíme lžíci smetany pro zjemnění.