Osolíme.cz

Mandle natural

Použitá část rostliny: plod mandle obecné Barva a vzhled: suché, neloupané celé mandle, červenohnědé barvy, jádro krémové Použití v kuchyni: Při pečení Vánočního cukroví, na vánočky, ozdoba zákusků, p... Zobrazit více

57 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: plod mandle obecné 

Barva a vzhled: suché, neloupané celé mandle, červenohnědé barvy, jádro krémové 

Použití v kuchyni: Při pečení Vánočního cukroví, na vánočky, ozdoba zákusků, při výrobě marcipánu, do omáček, pod maso a pstruha. 

Historie a současnost: Mandlovník je teplomilná rostlina z Itálie, Španělska, Portugalska, jižní Francie, Balkánu a severní Ameriky. 

Zdravotní účinky: Obsahuje vlákninu, vitamínů, kyseliny listové, bílkoviny, minerální látky a tuky. Působí na trávicí soustavu, nervovou soustavu, při bolesti lýtek. 

Alergen: surovina je alergen Náš tip: Mandle jsou vhodné i pod různé druhy masa! 

Recept: Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi 
1 sklenka suchého červeného vína, 
olivový olej, 
2 lžíce mandlí, 
150g sušených švestek, 
1 cibule, 
2 sklenice hovězího vývaru, 
500g libového hovězího masa 

 Sušené švestky namočíme do teplé vody. Maso nakrájíme na kostky a oprášíme hladkou moukou. V hrnci osmahneme cibuli. Přidáme maso. Podlijeme červeným vínem. Přidáme vývar a přikryté dusíme. Pak přidáme nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme a osolíme, opepříme. 

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace