Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.
Obsah kurkuminu se obvykle pohybuje od 3 - 3,5 %
Použitá část rostliny: mletý oddenek
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, žluté barvy
Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.
Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci.
Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem.