Popis zboží
Použitá část rostliny: zrna kukuřice
Vzhled a barva: žlutá
Použití v kuchyni: Pro potravinářský průmysl jako zdroj olejů, škrobu, mouky a zrno. Přidává se do salátů, omáček na těstoviny, do rizota, pomazánek, popcorn, konzervovaná kukuřice, jako přílohy k masitým jídlům.
Historie a současnost: Kukuřice setá pochází z Ameriky. Pěstování se rozšířilo do celého světa jako krmivo. Později dostala kukuřice význam jako zelenina. Podle zrna rozlišujeme dokonce několik druhů kukuřic.
Zdravotní účinky: Obsahuje vitamín B, biotin, thiamin, kyselinu pantotenovou a listovou, minerály, vlákninu. Působí proti stresu a negativním impulzům. Podporuje metabolické procesy, kvalitu vlasů, kůže, nehtů, vazivových tkání a svalové hmoty. Udržuje tělo ve správné kondici.
Náš tip: Chodíte rádi do kina a kupujete si k filmu popcorn? Udělejte si vlastní popcorn i doma!
Recept:
Těstoviny s kukuřicí
500g těstovin,
300g kukuřice,
150g uzeného masa,
100g pórku,
olej,
čerstvý kopr,
sůl
Uvaříme těstoviny. Na oleji opečeme kostky masa, přidáme kukuřici, plátky pórku a lehce prohřejeme. Na talíř dáme vařené těstoviny, přidáme teplou směs a posypeme koprem.