Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Křen sušený plátky

Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samo... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušený kořen

Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy

Vůně a chuť: štiplavá, aromatická

Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy

Historie a současnost: Křen selský pochází z jihovýchodní Evropy a západní Asie. Do Evropy ho přinesli Slované. Údajně patřil mezi jednu z hořkých bylin, kterou pojídali Židé během slavnostní hostiny jménem „pesach“.

Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny a minerály. Používá se k zevnímu léčení omrzlin, revmatizmu ve formě obkladů. Povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávicí systém, usnadňuje odkašlávání, léčí záněty dýchacích cest, žloutenky, zánětu jater a infekci močových cest a střev, podporuje imunitu, je močopudný, působí desinfekčně, pomáhá při artróze a bolestech zad.

Náš tip: Křen je vynikající příloha nebo přísada ke kuřecímu masu!

Recept: Kuřecí stehno na křenu 
Sekaný kopr, 
bazalka, 
100g křenu, 
3 lžíce worcesterové omáčky, 
sůl, 
200g čínského zelí, 
olej, 
4 kuřecí stehna 

Křen nakrájíme na jemno, smícháme se solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Kuřecí stehna potřeme křenovou směsí, podlijeme v pekáči olejem a posypeme bazalkou. Pečeme 30 minut. Servírujeme s bramborem, čínským zelím a koprem na ozdobu.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace