Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Křemenáč osikový krájený

Slovensky se křemenáč osikový označuje jako kozák. U nás se mu říká janek, červenáč, osikář, vosičník nebo křemenice. Výskyt: roste od června do října, roztroušeně pod osikami, v listnatých a smíšenýc... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Slovensky se křemenáč osikový označuje jako kozák. U nás se mu říká janek, červenáč, osikář, vosičník nebo křemenice. 

Výskyt: roste od června do října, roztroušeně pod osikami, v listnatých a smíšených lesích, ve stromořadích u cest a v osikovém mlází na bohatých i písečných půdách.

Použití v kuchyni: všestranné použití, masové pokrmy, polévky, omáčky doporučujeme před použitím namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka sušené houby jsou určené k tepelné úpravě 10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub čerstvé nemají tak výrazné aroma jako sušené jeho výhodou je to, že se mu vyhýbá hmyz a jen výjimečně bývá červivý dá se smažit i nakládat do octa, může se kombinovat s jinými houbami i se zeleninou
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace