Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Koriandr mletý

Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské ... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: semena

Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda

Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť

Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů.

Historie a současnost: Pochází z východu Středomoří a západu Asie, dá se pěstovat i v Čechách. Pěstoval se už dávno v Indii a Egyptě, je příbuzný s anýzem, kmínem a koprem.

Zdravotní účinky: Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého.

Náš tip: Připravujete večeři pro návštěvu? Poctěte je netradiční gruzínskou kuchyní s koriandrem!

Recept: Ragú z rajčat, brambor a cukety 
1 lžička mletého koriandru, 
5 brambor, 
muškátový květ, 
1 cuketa, 
kardamon, 
celý kmín, 
2 cibule, 
5 rajčat, 
2 lžičky mletého koriandru, 
špetka chilli 

Brambory, cuketu a rajčaty pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo. Osmažíme celý kmín a koriandr, až praskají. Přidáme muškátový květ, chilli, cibuli a osmahneme. Přidáme brambory a cuketu, vmícháme rajčata a osolíme. Směs dusíme a nakonec posypeme mletým kardamonem.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace