Popis zboží
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, tmavě hnědá barva
Složení: skořice, badyán, fenykl, nové koření, hřebíček
Použití v kuchyni: Po celé jižní Číně a ve Vietnamu se používá k ochucení drůbeže, vepřového a dalších mas, na zeleninová jídla, do těstíček na obalování a k přípravě čínských jídel.
Náš tip: Vyzkoušejte pokrmy čínské kuchyně i u Vás doma!
Recept:
Kuřecí plátky v medové smetaně
Olej na smažení,
2 lžíce medu,
4 kuřecí prsní řízky,
100ml smetany,
60g másla,
koření 5 vůní,
mletý pepř,
sůl
Kuřecí prsní řízky naklepeme a okořeníme. Plátky opékáme na oleji z do zlatova. Pod usmažené maso dáme rozpustit kousek másla. Přidáme dvě lžíce medu. Nakonec přilijeme smetanu a povaříme, dokud se s medem nespojí a nezhoustne. Podáváme s brambory.