Osolíme.cz

Kmín černý - černucha

Použitá část rostliny: semena Černuchy seté Vzhled a barva: mátově černá semínka Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího m... Zobrazit více

42 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: semena Černuchy seté

Vzhled a barva: mátově černá semínka

Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně

Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.

Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Používali ho již egyptští faraoni a byl nalezen i v Tutanchamonově hrobce. Nejvíce se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a Středním Východě.

Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny. Působí proti plynatosti a střevním parazitům, podporuje činnost žaludku, jater a střev. K léčení dýchacích obtíží, alergií, horeček, chřipky, astmatu a rozedmy plic. Zpomaluje některé druhy rakoviny.

Náš tip: Černý kmín je vhodný na různé úpravy masa, třeba drůbeže!

Recept: Kuře v černém pivu 
Kuřecí maso, 
černý kmín, 
hořčice, 
cibule, 
sůl, 
paprika sladká, 
černé pivo, 
olej. 

Kuře naporcujeme, zespoda potřeme hořčicí, dáme do vymaštěného pekáče s posekanou cibulí. Přidáme sůl, papriku a zalijeme polovinou láhve černého piva. Pečeme. Pak posypeme černým kmínem a podléváme šťávou.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace